Detalji nesreće kod Lukavca: Tri smrtno stradale osobe iz Prijedora, ostali učesnici iz Gradačca i Gračanice

by nedim
| 6:40

Sinoć oko 19 sati, na magistralnom putu M-4 u mjestu Modrac, općina Lukavac, dogodila se teška saobraćajna nezgoda. u kojoj je učestvovalo više vozila.

U žestokom sudaru su učestvovali “Man” sa poluprikolicom, kojim je upravljao K.T., rođen 1996. godine iz Gradačca, “Audi, kojim je upravljao S.M., rođen 1992.godine iz Gračanice i “Citroen C-5”, kojim je upravljao D.T., rođen 1960. godine iz Prijedora.

– U navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradali vozač D.T. i saputnici u vozilu “Citroen” M.S., rođena 1934. godine iz Prijedora i S.S.B., rođen 1963.godine iz Prijedora, a kod istih je na licu mjesta smrt konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Lukavac. Lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, zadobio je saputnik u vozilu “Citroen” E.Š., rođen 1970. godine iz Prijedora i vozač “Man” K.T.,  dok je vozač “Audia” S.M. zadobio povrede o čijem se stepenu dežurni ljekar  u  UKC-u Tuzla nije izjasnio – saopšteno je iz PU MUP-a TK.

Uviđaj su na licu mjesta izvršili kantonalni tužilac i policijski službenici PS i OKP PU Lukavac, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. Na navedenoj dionici puta u vremenskom periodu od 19,05 do 02,45 sati saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima.

Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba. Vozači audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola. 

(Tuzlainfo.ba)