Prijem kod premijera TK: Predstavnici Pozorišta mladih i Udruženja mladih Tuzle predstavili dosadašnji rad i planove

by admin2
| 14:00

Dosadašnji uspješan rad, ali i ambiciozni planovi budućih aktivnosti Pozorišta mladih i Udruženja mladih Tuzle, bili su povod za današnji sastanak predstavnika ovih udruženja sa premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

Nakon 16 godina uspješnog rada i brojnih uspješno realiziranih projekata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na prostoru cijele Europe, može se reći da je glavni cilj i intencija Pozorišta i Udruženja bilo poboljšanje života mladih osoba.

„Već dugi niz godina Pozorište i Udruženje partnerski rade na realizaciji projekata koji za cilj imaju povećanje stepena kvaliteta života mladih osoba“ – kazao je predsjednik Pozorišta mladih Tuzle Adnan Mujkić.

Imajući u vidu broj projekata i uspješnost realizacije,  kao i činjenicu da ove dvije institucije uskoro ulaze i u „punoljetstvo“ stekli su se određeni preduslovi da se razmišlja i o nekim ambicioznijim projektima.

„Jedan od tih planova je osnivanje srednje škole umjetničkog usmjerenja, koja za sada ima radni naziv „Savremena umjetnička škola“. Imajući u vidu naš dosadašnji rad sa mladima, rezultate koje smo postigli, te iskazani interes mladih osoba koje su se oko pozorišta i udruženja okupljali u proteklom periodu, ali i danas okupljaju, naše intencije su da ovaj projekat realiziramo i prve učenike u školu upišemo 2021.godine“, složili su se Adnan Mujkić i predsjednica Udruženja mladih Tuzle Amila Beširović.

Premijer Tulumović i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović su istaknuli da su Vlada i resorno ministarstvo izuzetno zadovoljni uspjehom i realizacijom dosadašnjih projekta i aktivnostima Pozorišta i Udruženja mladih, te pohvalili inicijativu za realizaciju novog projekta.

„Imajući u vidu opći značaj i obim novog projekta Vlada će unutar svojih organa, i uz neizostavno učešće i konsultacije sa resorno nadležnim Ministarstvom obrazovanja i nauke razmotriti prezentiranu ideju“, kazali su premijer Tulumović i ministar Mićanović.

Uz predsjednika Mujkića i predsjednicu Beširović, današnjem sastanku u funkciji neformalnog mentora i saradnika prisustvovala je i prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić.

(Tuzlainfo.ba)