Javni poziv: Grad Tuzla dodjeljue 600.000 KM grant sredstava obrtnicima i samostalnim djelatnicima

by nedim
| 13:42
  •  
  •  
  •  
  •  

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, 02.06.2020. godine objavila je Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencije fizičkim licima koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte registrovanim na području grada Tuzle s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19)

Ovim Javnim pozivom prikupljaju se prijave fizičkih lica koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte registrovane na području grada Tuzle za dodjelu sredstava za subvencije s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).

Za raspodjelu putem ovog Javnog poziva raspoloživa su sredstava u Budžetu Grada Tuzle za 2020. godinu, u iznosu od 600.000,00 KM samostalnim poduzetnicima i obrtnicima za ublažavanje socio-ekonomskih posljedica izazvanih COVID-om 19.

Subvencija koja se putem ovog Javnog poziva dodjeljuje u finansijskim sredstvima, može se ostvariti za poslovanje u periodu od 17.03.-31.05.2020. godine, a u maksimalnom iznosu do 500,00 KM (petstotina KM) po jednom korisniku.

Sredstva na ime subvencije namjenjena su za refundiranje dijela režijskih troškova i to električne energije, vode, centralnog grijanja i odvoza smeća, te dijela troškova zakupa poslovnog prostora i računovodstvenih usluga.

Prednost kod refundiranja troškova putem subvencije iz ovog Javnog poziva imaju troškovi električne energije, vode, centralnog grijanja i odvoza smeća, a preostala sredstva do maksimalnog iznosa subvencije mogu se odobriti za troškove zakupa poslovnog prostora i računovodstvenih usluga.

Ukoliko ukupan iznos obračunatih subvencija po osnovu zaprimljenih prijava na Javni poziv bude veći od iznosa određenog iz predhodnog stava ovog Javnog poziva, izvršit će se proporcionalno smanjenje odobrenih pojedinačnih iznosa subvencije korisnicima subvencije.

Kompletan teksta Javnog poziva, sa pripadajućim obrascima, možete preuzeti OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.