(FOTO) “Popravi, uljepšaj, iskoristi”: U Tuzli održana radionica preuređivanja starog namještaja

by admin
| 10:39

Proteklog vikenda u Kući Plamena Mira, Udruženje “Tuzla Uživo” i “Papirnjača” iz Zenice uspješno su realizovali radionicu redizajna starog namještaja pod nazivom “Popravi, uljepšaj, iskoristi”.

Pod vrijednim nadzorom predavača gospođe Zdene Šarić-Pisker dvanaest učesnika radionice je uložilo deset sati marljivog rada i truda da pripremi stolice, stolove, fotelje i ostale elemente (brušenje, rastavljanje, popravak) za primjenjivanje tehnika poput découpage (dekupaž), shabby chic (šabi šik), fino farbanje i crtanje, lakiranje i sl. 

Fotografije sa linka najbolje prikazuju rezultate, jer riječi vrlo teško mogu opisati pozitivnu atmosferu i iskazano zadavoljstvo učinjenim od strane svih učesnika, gostiju i medija koji su prisustvovali radionici (FB link radionice).

U Udruženju “Tuzla Uživo” ističu da će nastojati, zbog velikog broja prijava na radionicu koje zbog ograničenog kapaciteta nisu mogle biti odobrene, da ponovi održavanje ovakve ili slične radionice, te savjetujemo da nas zainteresovani prate na FB-u

-Zahvaljujemo se svim učesnicima, domaćinima, instruktorici i medijima koji su nam pomogli da stvorimo prijatnu, kućnu atmosferu i postignemo rezultate van svih očekivanja – hvala – saopšteno je.

(Radionica je podržana od strane Fondacije Tuzlanske Zajednice, Općine Tuzla i Ministarstva za kulturu i sporta FBiH, kao dio projekta Kreativni Klaster)

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.