Dom penzionera Tuzla: Od 1. juna se dozvoljavaju posjete korisnicima uz obavezno poštivanje protokola

by admin2
| 13:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon odluke o ukidanju stanja prirodne nesreće koju je donio Krizni štab FBiH, JU Dom penzionera Tuzla donijela je Protokol o organizaciji posjeta korisnicima ove ustanove.

S tim u vezi, poštujući preporuke o nastavku održavanja fizičke distance, posjete korisnicima će biti organizovane na sljedeći način:

Termini za posjete koje počinju od ponedjeljka 1. juna, biće organizovani ponedjeljkom i srijedom u dva termina, od 10 do 12 sati i od 14 do 15 sati pomenutim danima. Prethodno se sve posjete OBAVEZNO dan ranije moraju najaviti putem telefona na broj 062/932-785 (Može i VIBER).

Za pokretne korisnike i korisnike koji koriste medicinska pomagala za kretanje posjete će biti organizovane u Banket sali i mogu trajati najviše do 30 minuta. Jedan korisnik može primiti u posjetu maksimalno dva člana najuže porodice, koji su obavezni nositi zaštitne maske i rukavice.

Za nepokretne korisnike i korisnike koji borave na Odjelu intenzivne njege posjete se realizuju na sljedeći način: maksimalan broj posjetitelja po jednom korisniku je jedan srodnik iz bliže porodice.


Posjeta ne smije trajati duže od 10-15 minuta, a posjetitelji su dužni doći i javiti se na glavni ulaz Ustanove, gdje će ih do korisnika odvesti medicinska sestra-tehničar. Također, posjetitelji su dužni nositi zaštitnu opremu, masku i rukavice.

Svim posjetiteljima na ulazu će biti izvršeno mjerenje tjelesne temperature bezkontaktnim toplomjerom. Posjetitelji će biti dužni da ispune anketni listić, te će biti izvršena kompletna dezinfekcija osoba koje ulaze u Ustanovu.

Za sve posjetioce obavezno je pridržavanje mjera fizičke distance u razmaku od 1,5 metara u odnosu na korisnike, a zabranjen je i fizički kontakt.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.