Usvojena inicijativa vijećnika Kasumovića: Milioni maraka za male privrednike i obrte

by admin2
| 11:13

Vijećnik u Gradskom vijeću  Tuzla  Elvir Kasumović ( SBB) je uputio na Gradsko vijeće Inicijativu da se za male privrednike i obrte, te slične djelatnosti koje registrovane na području grada Tuzla, rebalansom budžeta obezbijedi maksimalna pomoć.

Uvažavajući i ujedno usvajajući ovu inicijativu, gradonačelnik Jasmin Imamović se zahvalio vijećniku Kasumoviću na pravovremenom i proaktivnom djelovanju – ističu iz SBB-a Tuzla.

” Drago mi je što je ova moja Inicijativa usvojena, boriću se za to i da finansijskom podrškom budu zahvaćena i  udruženja građana koja su u ovoj korona krizi radila zaista  dobre stvari, od humanitarnih do aktivnosti vezanih za dobrobit zajednice. Na njih niko nije mislio i vjerujem da će ovom mojom Inicijativom i oni biti obuhvaćeni. Rebalansom budžeta je obezbijeđeno 2,8 miliona maraka , uz sredstva obezbijeđena i za infrasktrukturalne projekte u iznosu od 16,5 miliona maraka. Lično i putem Kluba SBB-a ću nadzirati utrošak i raspodjelu sredstava, jer treba pomoći svima, a ne samo stranačkim igračima. Sve mora biti transparentno, ni po babi ni po stričevima. Mi vijećnici smo tu da svojim djelovanjem, kao što je ova Inicijativa, olakšamo i unaprijedimo život svim građanima Tuzle“ – kazao je vijećnik Elvir Kasumović.

2905 kasumovic inicijativa

 (Tuzlainfo.ba)