petak, 29 Maj 2020 09:38

Tuzla: U pretresu vozila i kuće pronađena droga i krivotvorene novčanice

2905 mup1

Jučer su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije u koordinaciji sa PU Tuzla/PS Istok, PU Živinice i PS Kladanj) u Tuzli postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretres lica E.M., rođen 1995. godine iz Tuzle, te putničkog motornog vozila i kuće koju isti koristi.

Prilikom pretresa, pronađeno je jedno pakovanje od pvc. folije u kojem se nalazi neutvrđen broj manjih pakovanja sa bijelom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vaga za precizno mjerenje, pet novčanica od 100 KM istog serijskog broja i drugi predmeti.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i dostavljeni na daljnje postupanje nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Nad E.M je izvršena kriminalistička obrada, te će nakon kompletiranja predmeta protiv istog  nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen adekvatan Izvještaj - saopšteno je iz PU MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu