Od škole u Tuzli do prestižnog univerziteta u SAD: Bahrudin Trbalić dobio nagradu “Order of the Lepton”

by nedim
| 6:57
  •  
  •  
  •  
  •  

Alumni učenik Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli, Bahrudin Trbalić, ove je godine diplomirao na Odsjeku za Fiziku na najprestižnijem svjetskom univerzitetu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao uspješan student ovog fakulteta nagrađen je i posebnom nagradom, Order of the Lepton.

Order of the Lepton nagrada se dodjeljuje studentu završne godine koji na najbolji način predstavlja ovu zajednicu i posjeduje osobine koje ovaj fakultet njeguje, poput uzajamne saradnje i ljubavi prema nauci i podučavanju.

Bahrudin je ovu nagradu zaslužio značajnim doprinosom Odsjeku Fizike, trudom i zalaganjem u radu sa studentima kroz razne aktivnosti.

Za vrijeme svog studija Bahrudin je radio u laboratoriji nesebično pomažući studentima, organizujući kampove fizike u mnogim državama, a svojim radom i uspjesima ostavio dubok trag u historiji ovog fakulteta.


Kao uspješan student, Bahrudin će svoje školovanje i doktorat nastaviti na prestižnom Univerzitetu Stanford u Stanfordu, Kalifornija u Sjedinjenim Američkim Državama – saopštili su iz njegove bivše škole.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.