Najpovoljniji ponuđač: HEEZ Transport u Tuzli uskoro gradi tri objekta

by nedim
| 19:36

Na osnovu dvije okončane licitacije Grad Tuzla je u proteklom mjesecu firmi HEZZ Transport iz Tuzle prodala jednu parcelu za gradnju stambeno-poslovnog objekta, te dodijelila još dvije u svom vlasništvu, a s pravom građenja poslovnih objekta.

Tako je na osnovu javnog oglasa o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Tuzla putem javnog nadmetanja – licitacije za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta F s pripadajućim vanjskim uređenjem u obuhvatu Izmjene Regulacionog plana prostorne cjeline Stupine u Tuzli, najvišu ponudu dao učesnik javnog nadmedanja – licitacije, dalo pravno lice „HEEZ TRANSPORT“ d.o.o. Tuzla, u iznosu od 3,1 miliona KM.

Po drugom Javnom oglasu o opterećenju zemljišta pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone „Kreka Sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije, „HEEZ TRANSPORT“ d.o.o. Tuzla je kao najpovoljniji ponuđač ostvario pravo na nekretninu u Regulacionom planu označenu pod brojem 9, površine 3435 m2 , s cijenom mjesečne zakupnine u iznosu od 30,00 KM bez PDV-a.

Po istom Javnom oglasu „HEEZ TRANSPORT“ d.o.o. Tuzla je ostvario pravo na nekretninu u Regulacionom planu označenu pod brojem 10, površine 3637 m2, s cijenom mjesečne zakupnine u iznosu od 32,00 KM bez PDV-a.

“HEEZ TRANSPORT” d.o.o.Tuzla je firma osnovana 2011. godine u vlasništvu Azmira Husića, zastupnika u Parlamentu FBIH i aktuelnog predsjednika FK Tuzla City. Ova firma uspješno gradi stambeno-poslovni objekat u tuzlanskom naselju Sjenjak.

(Tuzlainfo.ba)