Evropsko prvnstvo u kickboksu: Bronzane medalje za Mesuda Selimovića i Semira Delića

by admin
| 19:30

Evropskom prvenstvo za seniore u kickboksu, koje se od 18. do 26. oktobra održava u španskom Bilbau, takmičari tuzlanskog KBV „Flek Tom-Cat“ okončali su osvajanjem dvije bronzane medalje.

Mesud Selimović (K1 -86 kg) i Semir Delić (low kick -63,5 kg), takmičenje su završili danas, tako što su poraženi u polufinalu. Bez obzira što nisu uspjeli obezbjediti sjajnija odličja, obojica takmičara i njihov trener Salko zildžić, zadovoljni su učinjenim.

-Obzirom na period i intenzitet priprema, prezadovoljni smo postignutim rezultatima. Nije mala stvar osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu, koje iskreno ni ja  u ovim uslovima nisam očekivao. U polufinalnim borbama osjetile su se posljedice povreda iz prethodnih mečeva, tako da se objektivno i nije moglo više od postignutih rezultata – rekao nam je Salko Zildžić, selektor bh. kickboks reprezentacije.

Bronzanu medalju je osvojila i Adna Stambolić iz Bihaća, a na prvesntvu su još učestvovali Ibrahim Velić i Merima Bašić. Dio bh. tima su pored takmičara i selektora činili i trener Redžep Halilović i sudija Rinaldo Pikoloti.

(Tuzlainfo)

Vezani tekstovi:

EP u kickboksu: Mesud Selimović i Semir Delić obezbjedili bronzu, sutra borbe za finale!

Tuzlanski kickbokseri na EP u Španiji: Mesud Selimović i Semir Delić u borbi za medalje!

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.