KO Naša stranka TK: Vlada TK ne provodi vlastitu odluku o pomoći poduzetnicima

by nedim
| 16:49
  •  
  •  
  •  
  •  

Kantonalni odbor Naše stranke Tuzlanskog kantona oglasio se, kako navode u svom saopštenju. povodom neispunjavanje obaveza Vlade TK prema poduzetnicima.

U saopštenju navode:

Vlada Tuzlanskog kantona još uvijek ništa ne čini na sprovođenju vlastite odluke o pomoći poduzetnicima, koja je  donesena prije više od dvije sedmice. Postavlja se pitanje da li je  uopšte i donesena, jer je još niko nigdje zapravo nije ni vidio u konačnom obliku. Nekoliko puta se nalazila na sjednicama Skupštine, no izgleda da postoji ozbiljno neslaganje u Vladi TK oko obima mjera i koje privredne subjekte trebaju mjere obuhvatiti.

Istina je da su i  Državne vlasti podložne tome da koji put sabotiraju privredu, u ovom slučaju ne donoseći rješenje o raspodjeli sredstava MMF-a, kako bi se konačno krenulo s mrtve tačke i u TK. No, i bez toga je jasno da  je Vlada TK, umnogome kao i Vlada FBiH, duboko nespremna, podijeljena a čini se i nesposobna donijeti bilo kakve mjere bez teatralno dugih procesa, kompliciranih procedura i, na kraju, suviše kasno sprovedenih mjera kako bi se spasila brojna radna mjesta.

Vlada TK nije morala čekati na mjere Federalne vlade, niti moraju čekati na novac od MMF-a, mogli su obezbijediti kreditna sredstva i odatle krenuti u spašavanje privrede, a kredit vratiti kada dobiju novac iz MMF tranše.  Potrebna je samo volja, znanje i svijest o tome kako posložiti prioritete u kriznim situacijama, čega u ovoj Vladi nema – naglašavaju u Kantonalnom odboru Naše stranke.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.