FK Sloboda: Portugalski trener se „vadi“ na odličnom Borcu!

by admin
| 12:39

Portugalski trener na klupi FK Sloboda, Alfredo Casimiro, nakon što je u dvije utakmice osvojio tek dva boda, najavljuje prekid lose serije.

U okviru 12. kola BHT Premijer lige BiH Tuzlaci će gostovati Banjoj Luci, gdje ih dočekuje Boracu, koji nije poražen u posljednjih šest utakmica.

“Protivnik je za svaki respekt, a mi ćemo učiniti sve da pokušamo prekinuti njihovu seriju. Dva kola smo sa ekipom Slobode, još nismo pobijedili, ali nismo ni izgubili. U Banjaluci ćemo probati nadoknaditi bodove izgubljene u posljednjoj domaćoj utakmici – poručio je portugalski stručnjak na današnjoj konferenciji za medije.

Casimiro je najavio promjene u prvoj jedanaestorci, ali i drugačiju taktiku. U tim se vraćaju Mitrović i Kuduzović, dok struka Crveno – crnih neće moći računati na duže povrijeđene Radovanovića i Mehanovića.

“Vremenske prilike i uslovi za igru diktiraće kakvim načinom igre ćemo pristupiti u ovom meču. Pokušaćemo igrati što praktičnije i odstupiti od igre kakvu smo do sada praktikovali. Svjesni smo da tranzicija naše igre iz odbrane u napad ne ide kako želimo, ali učinićemo sve da protiv Borca ostvarimo dobar rezultat. Kada smo došli u klub pred sebe smo postavili plan osvajanja određenog broja bodova u ciklusu od šest utakmica i mislim da naši igrači to mogu ostvariti. Neki igrači su u boljoj formi, neki ne, a u Banjaluci će na teren istrčati oni najspremniji”, zaključuje Casimiro.

Utakmica Borac – Sloboda igra se u nedjelju (26. oktobar) sa početkom od 17:00 sati uz direktan TV prenos na Areni sport.

(TI/fksloboda.ba)