UKC Tuzla: Od danas kreće povećanje obima usluga za pacijente

by admin2
| 9:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Od danas, 18. maja 2020. godine, UKC će povećati obima usluga za pacijente, što podrazumjeva uvođenje elektivnog (hladnog) operativnog programa prema medicinskim indikacijama u obimu do 30 posto od punog kapaciteta.

Također bit će produženo radno vrijeme u specijalističko–konsultativnim ambulantama klinika UKC Tuzla. Rad u prijemnim i specijalističkim ambulantama bit će organizovan na način da iste rade u vremenskom periodu od 8:00 do 20:00 sati, tako da se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vrši u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

Pacijenti će i dalje imati obavezu prolaska kroz trijažni punkt na ulazu, ali imati mogućnost iz kompleksa UKC Tuzla izaći na dva mjesta (glavna kapija i izlaz ispred Klinike za interne bolesti). Na snazi ostaje i odluka o poštivanju propisanih higijensko-epidemioloških mjera, održavanja propisane fizičke distance gdje je to moguće, kao i nošenje zaštitne opreme i zabrana okupljanja u većim grupama.

U okviru preoperativne pripreme, od pacijenata će se, pored uobičajenih nalaza, zahtijevati i nalaz testa na COVID-19, ne stariji od tri dana, pri čemu se brisevi pacijentima za testiranje uzimaju u matičnim domovima zdravlja.

Obaveza da pacijenti, pored redovne preoperativne pripreme, imaju i nalaz testa na COVID-19, koji nije stariji od tri dana, važi i za pacijente koji se u Ustanovu upućuju iz drugih kantona u Federaciji BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, radi zakazanih elektivnih operativnih zahvata.


Mole se pacijenti da se pridržavaju zakazanih termina kako se ne bi stvarale gužve na trijažnom punktu i u čekaonicama – poručili su iz UKC-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)   

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.