Nakon 16 godina ere Munevera Čergića: Imenovano novo rukovodstvo RMU Banovići

by nedim
| 5:05
  •  
  •  
  •  
  •  

Vlada Federacije BiH imenovala je novo rukovodstvo RMU Banovići, na čijem čelu je direktor Fadil Kudumović.

Na ovaj način okončan je dugogodišnji period (od 2004.) u kojem je na čelu rudnika bio Munever Čergić – piše Indikator.ba.

Osim direktora RMU Banovići, Vlada FBiH imenovala je i Selmira Bijećića na funkciju izvršnog direktora za tehničke poslove, Damira Mrkonjića na mjesto izvršnog direktora za investicije i Jasmina Mujića za izvršnog direktora za pravne poslove.

Protekli period u RMU Banovići obilježila je politička bitka za upravljanje kompanijom, koja se vodila između stranaka SDA i PDA.

Polovinom novembra prošle godine, Vlada je imenovala novi tročlani Nadzorni odbor na čelu sa Begom Birparićem, a početkom marta raspisala je konkurs za izbor direktora i izvršnih direktora budući da je aktuelnom vodstvu istekao mandat.

Povodom imenovanja nove uprave oglasio se OO SDA Banovići navodeći da podržava odluku Vlade FBiH i NO RMU Banovići o imenovanju novog vodstva rudnika te traži da nova Uprava u najkraćem roku izvrši finansijsku analizu poslovanja RMU Banovići i o zatečenom stanju podnese izvještaj nadležnim institucijama.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.