UKC Tuzla dobio vrijednu donaciju za Jedinicu intenzivne terapije

by nedim
| 18:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 30 medicinskih monitora u vrijednosti od 150.000 KM, po 15 za svaki entitet u BiH.

Predstavnici Štada grupe danas su Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uručili tri monitora za praćenje stanja pacijenata, njemačkog prozvođača “Dreger”. Riječ je o najkvalitetnijim njemačkim monitorima za praćenje vitalnih funkcija koji će imati svoju upotrebnu vrijednost i kad se pandemija COVID-19 završi.

V. D. direktor UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović zahvalio se na donaciji i istakao da će monitori biti instalirani u Jedinici intenzivne terapije te omogućiti kvalitetan monitoring teško oboljelih pacijenata.

Na donaciji se zahvalila i ministrica zdravstva TK, dr. stom. Dajana Čolić ističući da je donirana oprema od značaja za rad zdravstvenih radnika, kao i za podizanje kvaliteta usluga prema pacijentima.

Direktorica predstavništva Hemofarma, Teodora Pašić je rekla da ova društveno odgovorna kompanija želi pružiti podršku zdravstvenom sistemu u nabavci opreme i aparata koji će zdravstvenim djelatnicima koristiti i nakon epidemije – saopšteno je iz UKC Tuzla.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.