Kreka: Počela izgradnja DTV “Partizan”, građani će dobiti multifunkcionalni objekat

by nedim
| 5:10

Na radost Tuzlaka posebno Krečana počela je izgradnja nove zgrade prije par godina srušenog objekta Društva za tjelesno vaspitanje, koje datira još iz vremena Austro-ugarske monarhije.

Objekat je bio u funkciji sve do 1995. godine, kada je izuzet za potrebe humanitarnih organizacija i izbjegličkih opština, nakon čega je potpuno devastiran.

Poslije višegodišnje borbe Udruženja građana “Kreka“ da se zgrada vrati prvobitnoj namjeni, uspjeli su tako što je plan obnove zgrade podržalo Gradsko vijeće Tuzla.

Investitor je Grad Tuzla koji je osigurao 370.000 KM, dok je za vanjsko uređenje Vlada Kantona Sarajevo u bivšem sazivu, izdvojila 85.000 KM, želeći na taj način podržati projekat u sredini koja je karakteristična po skladnom životu mještana svih vjera i nacija.

Sam građevinski objekat “Partizana” u Kreki je dosta jednostavne izvedbe, tako da se završetak radova očekuje za tri do četiri mjeseca.

Rekonstruisani objekat veličine oko 300 m2, sačinjavati će multifunkcionalnu salu koja će biti namjenjena prije svega gimnastičarima i mažoretkinjama, prostorije za Mjesnu zajednicu i Udruženje građana Kreka te ambulantu.

(TI/RTVTK)