Berizu Kabiloviću i još devet članova njegove grupe ponovo produžen pritvor

by nedim
| 19:15

Berizu Kabiloviću i još devet članova grupe koju je organizovao, a koji se sumnjiče za niz teških krivičnih djela počinjenih proteklih godina na području Tuzlanskog kantona, Kantonalni sud u Tuzli produžio je pritvor do polovine juna 2020. godine potvrđeno je za portal Tuzlainfo.ba.

– Za tri člana grupe: Amir Lisičić, Adis Šahinagić i Semir Mustafa, Kantonalni sud Tuzla odredio je različite mjere zabrane: Elvis Hamzić je lišen slobode u Republici Sloveniji i trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru. Njemu je ranije Kantonalni sud Tuzla odredio mjeru pritvora koja će biti na snazi  i kada se izručni Bosni i Hercegovini – potvrđeno je nam je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Beriz Kabilović, Selver Salimović, Adnan Požegić, Mujo Mandžić, Ammar Adrović, Amir Lisičić, Amer Beganović-Hajdarević, Adis Šahinagić, Semir Mustafa, Admir Trumić i Ermin Trumić uhapšeni su sredinom decembra prošle godine u velikoj policijskoj akciji, a osumnjičeni su da su u periodu od 2014. do decembra 2019. počinili niz krivičnih djela.

Kantonalni sud u Tuzli prvobitno im je odredio jednomjesečni pritvor koji je u januaru produžen na još dva, a u martu na još tri mjeseca.

(Tuzlainfo.ba)