“Sport za sve”: KBS Tuzla donirano više od 6000 KM za adaptaciju prostora za treninge

by nedim
| 19:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u prostorijama Fondacije potpisan Ugovor o donaciji sa KBS Tuzla, nakon što je Fondacija tuzlanske zajednice uspješno realizovala kampanju “Sport za sve”.

– Cilj kampanje „Sport za sve” smo ostvarili uprkos pandemiji a zahvaljujući 58 donatora iz BiH i inozemstva, za 72 dana ukupno je prikupljeno 6.485,50 KM. Klub će od sada u multifunkcionalnom prostoru od preko 300 kvadrata pružati usluge za stotine mladih sportista iz naše zajednice. Vjerujemo da se među tim mladim ljudima nalaze budući profesionalni sportisti koji će nastaviti donositi trofeje u svoju domovinu – istakli su iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Una Selman Žilić je ispred tima KBS Tuzla isporistila ovu priliku da se zahvali Fondaciji tuzlanske zajednice.

– Fondacija je prepoznala naš rad, rezultate, korist za širu društvenu zajednicu te pokrenula projekat prikupljanja novčanih sredstava za renoviranje našeg “Centra za rad djece i mladih”. Zajedničkim snagama i uz pomoć svih donatora uspjeli smo prikupiti novčana sredstva kako bi našim budućim mladim olimpijcima, i svim mališanima našeg grada, našim budućim članovima, uspjeli omogućiti najkvalitetnije uslove rada za njihov sportski razvoj – istakla je Una Selman Žilić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.