Tužilaštvo TK: Izuzimanje dokumentacije iz MUP-a TK dio je istrage protiv ministra Brkića

by nedim
| 9:23
  •  
  •  
  •  
  •  

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije FBiH izuzimaju materijalnu dokumentaciju iz MUP-a TK i Vlade TK vezanu za imenovanje novog  direktora Uprave policije MUP-a TK Safeta Ibrahimovića.

Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li su  prilikom imenovanja direktora Uprave policije TK prekršene  odredbe Zakona o unutrašnjim poslovima TK, kao i provjere o  drugim okolnostima koje se vezuju za postupak imenovanja novog komesara.

Saslušavaju se i određeni svjedoci koji imaju saznanja o postupku imenovanja.

Ove provjere se obavljaju u sklopu već ranije otvorene istrage protiv ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića  koji je osumnjičen za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem a vezano za protivzakonito djelovanje i miješanje u operativnu samostalnost direktora Uprave policije u ranijem periodu.

Nakon obavljenih provjera će se donijeti odluka da li će biti proširena istraga protiv ministra unutrašnjih poslova TK, kao i to da li će istragom biti obuhvaćene i neke  druge osobe – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.