Gračanica: Kontrolom putničkog vozila policija pronašla drogu

by nedim
| 11:41
  •  
  •  
  •  
  •  

U subotu su policijski službenici OKP PU i PS Gračanica u mjestu Donja Orahovica, grad Gračanica izvršili kontrolu putničkog motornog vozila, kojom prilikom su kod saputnika u vozilu B.H., rođen 1999.godine nastanjen na području Gračanice pronađena tri pakovanja od PVC folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, dva pakovanja od PVC folije sa sadržajem bijele praškaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, kao i vaga za precizno vaganje.

Prilikom pretresa drugog saputnika A.M., rođen 1997.godine nastanjen na području Gračanice, pronađeno je jedno pakovanje od PVC folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”.

O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a nad navedenim licima izvršena je kriminalistička obrada. B.H. je lišen slobode i u zakonskom roku će, uz Izvještaj, biti predat postupajućem tužiocu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.