Pojasnio razloge političkog angažmana: Dr. Emir Tufekčić pristupio SD BiH

by nedim
| 10:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Činom potpisivanja pristupnice, koju mu je uručio predsjednik SDBiH Enver Bijedić, mladi tuzlanski ljekar Emir Tufekčić, sa Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC-a Tuzla, pristupio je Socijaldemokratama BiH, saopšteno je danas iz ove stranke.

Odvažnost pri ulasku u politiku, pokazao je i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Naime, zajedno sa kolegama Mahmutovićem i Srabovićem dobrovoljno se prijavio za rad u trijažnom punktu.

– Da, to je tačno. Svjestan sam pandemije koja je zadesila čitav svijet, te sam bez razmišljanja stao na “prvu crtu odbrane”. Kroz svoj rad, u svakom momentu želim dati svoj maksimu. Nakon što je angažman medicinskog osoblja UKC-a Tuzla dao izvrsne rezultate, kao što vam je poznato da na području TK trenutno nema aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom, uvidio sam da se zalaganjem svakog pojedinca stvari mogu promijeniti nabolje – istakao je.

Kako je pojasnio na dnašnjem predstavljanju, politički se kativirao da da svoj doprinos u rješavanju problema koji nas svakodnevno prate, a ne rješavaju ih oni koji su zaduženi.

– Stvari se mogu promijeniti i zato pozivam građane da nam se pridruže jer zajedničkim radom društvo može prosperirati – izjavio je Tufekčić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.