Hitna sjednice Skupštine TK: Na dnevnom redu dopuna Zakona o demobilisanim borcima

by nedim
| 9:51
  •  
  •  
  •  
  •  

Na dnevnom redu hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, među ostalim je i usvajanje dopuna Zakona o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica TK.

Dopune podrazumijevaju i usaglašavanje sa Federalnim zakonom, a Tuzlanski je treći kanton čiji skupštinski zastupnici bi ove dopune danas trebali usvojiti. Resorni ministar je istakao da će usvajanjem dopuna ovog Zakona problemi boračke populacije u velikoj mjeriu biti riješeni, pogotovo kada je u pitanju set mjera koje će omogućiti da i demobilisani borci sa ovog područja mlađi od 57 godina ostvare pravo na naknadu.

”Među njima je najznačajnija egzistencijalna novčana naknada i banjsko – klimatsko liječenje. Mi smo u ovom procesu cijelo vrijeme vodili uspješne konsultacije sa boračkim savezima i organizacijama, mi smo dobili njihovu podršku za ovaj Prijedlog Zakona”, kazao je Amir Kulaglić, ministar za boračka pitanja TK.

”Vjerujte ovo će značiti mnogo za ove borce ispod 57 godina, mada se kasni je, jer je trebalo 1.1. da krene primjena, međutim sve zbog stanja u državi i svjesni ove vanredne situacije, tako da danas ako Bog da ako se usvoji Zakon, a mislimo da hoće, jer mnogi borci sa nestrpljenjm čekaju ishod ovoga”, rekao je Emir Sofić, ratni oficir Armije RBiH, piše Federalna.ba.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.