Kupaca malo: Gradska pijaca u Tuzli počela sa radom u punom kapacitetu

by nedim
| 6:24

Nakon pauze od gotovo dva mjeseca počela je s radom Gradska pijaca u Tuzli, odnosno prodavnice obuće tekstila kao i kućnih potrepština. Zakupci štandova na pijaci pridržavaju se donesenih mjera koje je izdao Krizni štaba civilne zaštite. Koriste maske, rukavice kao i dezinfekciona sredstva. Kupaca na pijaci trenutno je malo, a do poskupljenja neće doći – piše RTV TK.

Stabilizacijom epidemioloških prilika u Tuzlanskom kantonu, ublažene su mjere zaštite izazvane pandemijom koronavirusa. To je pomoglo početak normalizacije rada i prodaje na Gradskoj pijaci u Tuzli. Prodavci i kupci i dalje se moraju pridržavati svih mjera i propisa koje je naložila Kantonalna uprava civilne zaštite. Radnici i kupci nisu krili svoje zadovoljstvo.

– Kao što vidite iza mojih leđa znači građani su svakako jedva dočekali mogućnost da mogu izaći. Evo većinom su to naši sugrađani. Svi su čekali da se to stanje nekako normalizuje. Ono što moramo istaći da smo mi u ovom djelu zelene pijace i mliječnih proizvoda radili znači cijelo vrijeme, kazala je Selma Isaković, direktorica Gradske pijece u Tuzli.

Cijene namirnica na prodajnim štandovima ostale su iste, a do poskupljenja neće doći ističe direktorica Isaković.

– Što se tiče poskupljenja ne vjerujem da će do njega doći obzirom da naši zakupci imaju velike količine robe i da, naravno, svi žele da to prodaju. Vjerujem da će biti neke i akcijske ponude sniženja što se tiče konfekcije obuće. Kada je riječ o poljoprivrednim prehrambenim proizvodima tu je cijena uvijek konstantna, ono kako su sezonski cijene uvijek konstantne, prilagođene našim uslovima života.

Trgovci su na svoje tezge iznijeli svježe voće i povrće, a zainteresovani građani su došli da kupe potrepštine. U ponudi su: paprike, paradajz, krastavci, mladi luk kao i jagode jabuke, banane.

– Narod se zaželio pijace, za ovo vrijeme koronavirusa. Zaista svaki artikal ide, evo sad je krenulo dosta robe domaće od naših jagoda pa do povrća – kazala nam je Mirsada Imamović, prodavačica na Gradskoj pijaci.

Podsjećamo, zbog pandemije koronavirusa 16. marta s radom su prestali štandovi koji su prodavali odjeću i obuću, dok je zelena pijaca i dio na kojima se prodaju poljoprivredno prehrambreni proizvodi i dalje radio s manjom posjetom građana.

(Tuzlainfo.ba/RTVTK)