Nakon ostavke Kovačevića: Nikica Vidović preuzeo mandat u GV Tuzla

by admin2
| 12:09
  •  
  •  
  •  
  •  

Na sedmoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla Nikica Vidović preuzeo je mandat vijećnika u ovom zakonodavnom organu.

Do imenovanja i promjene saziva u Klubu HDZ BiH u GV Tuzla došlo je nakon što je Ivica Kovačević preuzeo dužnost predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak-Glavna podružnica Tuzla.

” Gradski odbor HDZ BiH Tuzla ističe zahvalnost Ivici Kovačeviću na požrtvovanom, profesionalnom, ljudskom i snažnom političkom angažmanu u posljednjih osam godina na poziciji predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

Kroz svoj vrlo konstruktivan rad u Gradskom vijeću Tuzla, Kovačević je doprinosio razvoju grada uz stalno inzistiranje i traženje djelotvarnog političkog dogovora svih političkih aktera u Tuzli.

Sve to jasno ukazuje da će i kulturna scena kroz djelovanje HKD Napredak naš grad učiniti još prepoznatljivijim. Takav rad kulturnih institucija stvara dodatnu obvezu političkih tijela i Gradskog vijeća, da se kroz proračun značajnije prepozna rad kulturnih društava.


Klub vijećnika HDZ BiH kojeg čine Jasminka Mijatović i Nikica Vidović svakako će dati podršku takvim, odlukama koje su veoma vaćne za sve ljude, a koje će značiti ravnomjeran razvoj grada – navodi se u saopštenju Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.