TK bez korona virusa: Iz SD BIH ističu da su za to zaslužni i njihovi kadrovi

by nedim
| 16:22
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tuzlanskom kantonu već 21 dan nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Prema posljednjim informacijama, sve osobe koje su u proteklom periodu bile pozitivne na koronavirus su oporavljene, tako da u Tuzlanskom kantonu u ovom trenutku nema nijedan aktivan slučaj. U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla i posljednja zaražena osoba iz klastera Medical Institute Bayer je otpuštena u kućnu izolaciju, jer je utvrđeno da je negativna na COVID-19.

– Uz sav poznati komplikovani politički sistem u našoj državi, Socijaldemokrate BiH (SDBiH) upućuju čestitke građanima na pridržavanju propisanih mjera institucija BiH koje su dovele do toga da je broj zaraženih po statističkom pregledu epidemiološke situacije u zemljama okruženja najniži u BiH. Sa druge strane, izražavamo iskreno saučešće svim porodicama zbog tragičnog gubitka života najmilijih usljed epidemije koronavirusa. Stanje koje danas imamo u Tuzlanskom kantonu, rezultat je vanljudskih napora koje je uložila Vlada TK, na čelu sa komandantom Kantonalnog štaba civilne zaštite TK Mustafom Šakićem, članom SDBiH i ministricom zdravstva Tuzlanskog kantona Dajanom Čolić – istakli su u svom sapštenju iz SD BiH.

Naveli su da uz objektivne rezultate, ne mogu, a da ne budemo i subjektivni pa da pohvale njihove članove Maidu Mulić, direktoricu Zavoda za javno zdravstvo javnosti i Sulejmana Brkića, ministra MUP-a TK koji su svojim radom doprinijeli da se Tuzlanski kanton proglasi jedinim kantonom u Evropi bez koronavirusa.

– Također bismo da istaknemo i angažman prof.dr. Vahida Jusufovića, direktora Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla koji je sa menadžmentom UKC-a Tuzla epidemiološku situaciju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održao stabilnom i pod kontrolom – naveli su iz SD BiH.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.