Novi trener, ista igra: Igrački kadar FK Sloboda nema snage za veće domete!

by admin
| 17:28

Kantonalni derbi, koji su danas na Tušnju odigrali FK Sloboda i NK Zvijezda, završen je bez golova.

Tako je Alfredo Casimiro iz dvije utakmice uspio osvojiti isto toliko bodova, čime nije napravljen ni bodovni ni neki drugi pomak u odnosu na period kada je na klupi Slobode sjedio Denis Sadiković.

Posljednja dva susreta (Drina i Zvijezda) u kojima tuzlanski nogometaši nisu dali gol, još jednom potvrđuje ono o čemu smo pisali još prije početka sezone, a to je da trenutni Slobodin igrački kadar nije dovoljan za veće domete od borbe za opstanak u društvu najboljih.

Promjene trenera su očigledno tek kozmetičke, a deblji bodovni saldo na Tušnju moguće je očekivati tek sa stvaranjem kvalitetnijeg igračkog kadra, što je moguće tek na zimskoj pauzi.

Uprava kluba i Saša Vugdalić (funkcija koju obnaša nikom nije poznata), a koji su rukovodili dovođenjem igrača, očigledno su napravili loš proračun kada su mislili da sa ovim igračkim kadrom mogu nešto više od onog što „crveno-crni“ trenutno pružaju.

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva Sloboda gostuje Borcu, Mladosti iz Velike Obarske, a kući dočekuje Velež i Sarajevo. Igrom koju trenutno pružaju, ostanak na 11. poziciji prije prvenstvene pauze bit će veliki uspjeh za inostrani trenerski dvojac Casimiro-Perduv.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.