Pretres u Tuzli i Gračanici: Pronađeno više paketa droge, dvije osobe uhapšene

by nedim
| 15:12
  •  
  •  
  •  
  •  

Pripadnici Sektora krim-policije Uprave policije MUP-a TK-a, u saradnji sa pripadnicima PS Tuzla Istok i Odjela krim-policije PU Gračanica, jučer su na području Tuzlanskog kantona obavii pretrese u okviru aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a TK.

Pretresi su obavljeni po naredbama Općinskih sudova Tuzla i Gračanica, nakon čega su uhapšene dvije osobe.

Prilikom pretresa kuće, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi M.H.(1987) iz Gračanice, pronađen je i privremeno oduzet jedan veći PVC paket sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na drogu, navode iz MUP-a TK.

– Također, prilikom pretresa kuće, vozila, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi A. M. (1985) iz Tuzle pronađeni su i privremeno oduzeti jedan veći i šest manjih paketa u kojima se nalazi praškasta materija, jedan veći i 11 manjih paketa sa sadržajem biljne materije, određena količina žute grumenaste materije, plastična kutija sa sadržajem biljne materije, digitalna vaga, te jedan “joint”. Također, kod A. J. (rođena 1985.) iz Tuzle su pronađena dva manja paketa sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu – navodi se u saopćenju.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.