Odlazi li Azmir Husić iz Slobode: U ponedjeljak ide u SAD, „ne može se sam protiv svih“!?

by admin
| 14:57

Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode, Azmir Husić, na današnjoj press konferenciji najavio je mogućnost svog odlaska iz tabora Cveno-crnih – piše sportsport.ba.

„Ne može se sam protiv svih“, zaključio je svoje izlaganje Azmir Husić, ostavivši dilemu protiv koga i čega je se kao predsjednik kluba borio u minulom periodu.

„Ja već u ponedjeljak putujem u Ameriku i tamo ostajem do 4. januara 2015. godine. Skupština kluba će se sazvati krajem januara ili početkom februara. Postoji mogućnost da se članovima Skupštine ne svidi to što smo radili i što planiramo raditi. Jedno je sigurno na ovakav način kao u ove minule dvije godine ja ne mogu dalje raditi u Slobodi“. 

Kaže kako je Slobodin dug sveo ispod 4 miliona, kako je udario temelje za evropsku Slobode, te da svoja uložena novčana sredstva u klub nikada neće potraživati.

„Bio sam na čelu kluba kojeg volim i sve što sam uložio ostavljam tom klubu. Uložio sam zaista mnogo i ne bih licitirao sa ciframa. Moram reći kako smo od 36 tužbi riješili 32, odnosno da imamo još četiri tužbe koje bi također trebale biti riješene. Smatram i da smo udarili temelje evropske Slobode, a oni koji eventualno dođu poslije mene imat će lakši posao od našeg“, kaže Azmir Husić.

(TI/SS)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.