Kolegij gradonačelnika Tuzle: Roditelje privremeno osloboditi plaćanja naknade za obdanište

by admin2
| 15:20
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru priprema za narednu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla Kolegij gradonačelnika Tuzle danas je razmatrao Odluku o davanju prethodne saglasnosti JU Naše dijete Tuzla kojom bi roditelji trebali biti oslobođeni plaćanja naknade za obdanište za period u kojem djeca, zbog pandemije korona virusa, nisu boravila u obdaništima.

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla razmatrat će i izvještaj mandatsko – imunitetske komisije jer je vijećnik Ivica Kovačević podnio ostavku, a na njegovo mjesto će doći Nikica Vidović.

Osim ovih tačaka, vijećnici će razmatrati i prethodno donesenu odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore koje su u vlasništvu grada.

-Radi se o oslobađanju korisnika kojima je zabranjen rad, udruženja građana, fondacija, nevladinih organizacija za mart od 50 posto, za april i sve dok traje nesreća i 60 dana nakon prestanka stanja nesreće potpuno oslobađanje plaćanja zakupnine. Isto tako, donesena je Odluka o oslobađanju plaćanja obaveze plaćanja naknade za zauzimanje javnih površina, komunalne nakande i obaveze plaćanja zakupnine prostora mjesnih zajednica. Ovom odlukom su oslobođena sva fizička i pravna lica plaćanja komunalne naknade. Osim toga, korisnici javnih površina kojima je Naredbom Federalnog štaba zabranjen rad oslobođeni su plaćanja naknade za zauzimanje javnih površina u svrhu postavljanja ljetne bašte počev od 18.03.2020. pa do isteka roka od 60 dana od ukidanja zabrane obavljana djelatnosti- kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Korisnici taksi stajališta na području Tuzla također su oslobođeni plaćanja takse za korištenje, kao i korisnici poslovnih prostora u evidenciji mjesnih zajednica kojima je Naredbom Federalnog štaba zabranjeno obavljanje djelatnosti.

Sjednica Gradskog vijeća Tuzla zakazana je za utorak 5. maj.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.