Odlazeća Vlada TK opet „kadrovira“: Danas imenovani novi upravni, nadzorni i školski odbori!

by admin
| 15:39

Ekspertna družina za smjene i imenovanja Bahrije Umihanića, koja se odaziva na ime Vlada TK, i danas je na vanrednoj sjednici „kadrovirala“.

“Ekspertna vlada”, nastala kao produkt februarskih demonstracija, a čiji kanton sve više tone u budžetski deficit, danas je u isteku svok roka trajanja požirila da izvrši nova imenovanja u upravne, nadzorne i školske odbore.

Tako ja Vlada Tuzlanskog kantona dnas donijela Odluku o poništavanju oglasa za nominiranje kandidata za predsjednika i članove Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona od 9.7.2014 godine.
Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla” u sastavu Enes Mujić, predsjednik i članovi Zekerijah Smajlović i Milenko Tadić.

Skupština JP «Međunarodni aerodrom Tuzla» će imenovati Nadzorni odbor, na period do 90 dana, odnosno do okončanja zakonske procedure po objavljenom javnom oglasu za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora.

Vlada TK dala je i prethodnu saglasnost za imenovanje Mirjane Marković, prof.muzike za člana Upravnog odbora Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla, iz reda zaposlenih.
Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje člana Upravnog odbora Federanog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje a čine ga Merima Hajdarević, Azem Poljić, Emir Hujdurović i Sead Hasić. Vlada TK donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Školskog odbora JU Osnovna muzička škola Tuzla na period najduže 90 dana. Također su privremeno imenovani članovi Školskog odbora JU Osnovna škola „Hasan Kikić” Gračanica na period najduže 90 dana.

Vlada TK razriješila i imenovala novog predsjednika i članove Školskog odbora JU Prva osnovna škola Srebrenik na period najduže do 90 dana.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je prijedlog kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, na period do 90 dana u sastavu Muhamed Hadžić, dipl.ekonomista, Fahrudin Smajlović, dipl.ekonomista i Amir Duraković.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.