Stub elektro-mreže na saobraćajnici u Solini: Stiglo objašnjenje investitora

by nedim
| 20:55
  •  
  •  
  •  
  •  

Fotografija stuba elektromreže na novoj saobraćajnici/vatrogasnom pristupnom putu 34 stambene jedinice u okviru Regionalnog stambenog programa  – CEB II projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja” u Gradu Tuzla, na lokalitetu Solina, jučer je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica koje je investitor izgradnje objekta tim povoodm se oglasilo, a njihovu reakciju prenosimo u nastavku:

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa nadležnim službama Grada Tuzla već duži vremenski period radi na rješavanju problematike kolizije nadzemne elektro mreže sa izgradnjom objekata na gradilištu Solina.

U proteklom periodu predstavnici JP “Elektroprivreda” BiH su u nekoliko navrata izlazili na teren, te je izmješten jedan dio elektro mreže, zbog koje nije bilo moguće izvođenje radova na izgradnji objekata lamela A. Međutim, kada je u pitanju izmještanje dalekovoda sa slijepe saobraćajnice/vatrogasnog pristupnog puta,  radi se o o većem zahvatu za čije izmještanje su potrebna znatna finasijska sredstva, koja su u obavezi vlasnika objekta, odnosno Grada Tuzla.

U realizaciji projekta obaveza Grada bila je obezbjeđenje lokacije za izgradnju objekta i svih infrastrukturnih priključaka objekta, što je ujedno i kontribucija Grada Tuzla. Do sada je tokom implementacije projekta na području Tuzlanskog Kantona uspješnom saradnjom lokalne zajednice i JP “Elektroprivreda” BiH, završeno izmještanje dalekovoda na dva gradilišta, te će se po istom principu izvršiti izmještanje dalekovoda na gradilištu Solina.


Radovi na izgradnji objekata na gradilištu Solina su u završnoj fazi, s tim da je Izvođač radova samoinicijativno završio asfaltiranje vatrogasnog pristupnog puta, ne čekavši izmještanje dalekovoda. Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i nadzornog organa su 22.04.2020. godine izvršili pregled do sada izvedenih radova i konstatovali nedostatke, koje je potrebno da Izvođač otkloni do ugovorenog roka. Između ostalog navedeno je i rješavanje problema vatrogasnog pristupnog puta.

Grad Tuzla će navedenu problematiku, kao i sve infrastrukturne priključke  riješiti prije izdavanja Upotrebne dozvole jer su radovi na izgradnji objekata na svim lamelama u završnoj fazi. Time će se ispoštovati obaveze svih učesnika u projektu – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.