Tuzlanski kanton: Urađena još 172 testiranja, nema novih pozitivnih na koronavirus

by nedim
| 11:19
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tuzlanskom kantonu u posljednja 24 sata izvršena su 172 testiranja na koronavirus, te je kao što je to bio slučaj i u prethodih 11 dana i dalje nastavljen trend negativnih rezultata, pa tako da ni danas nema potvrđenih pozitivnih slučajeva na COVID 19. 

Do današnjeg dana u Tuzlanskom kantonu su testirana ukupno 3254 uzorka.

– Od početka testiranja do danas 84 osobe su bile pozitivne na koronavirus, a aktivnih pozitivnih imamo devet. Otpuštenih iz bolnice kao oporavljenih je 26, a broj oporavljenih iz kućne izolacije je 46. Kada su u pitanju trenutno hospitalizirani u UKC Tuzla je smještena jedna osoba, dok ih je u kućnoj izolaciji osam. Aktivni su još klasteri MIB sa četiri aktivno pozitivna, Srebrenik sa dvije pozitivne osobe i Sapna sa tri pozitivne osobe – rekla je na današnjoj press konferenciji Dajana Čolić, ministrica zdravstva u Vladi TK.

Na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji je 390, u karantinu je 279, dok je otpuštenih iz karantina 139 osoba.

– Otpuštanje iz karantena se nastavlja i dalje, kako se dobijaju rezultati testiranja koji se proslijeđuju iz ZZJZ TK-a u Federalno ministarstvo zdravstva koje izdaje rješenje za prekid karantena. Nakon toga po izvršavanju zakonskih procedura osobe mogu izlaziti iz karantena. Ono koji čekaju ta rješenja molim za strpljenje, jer radimo najbolje što možemo – pojasnila je ministrica Čolić.

Za razliku od Tuzlanskog kantona, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovane još 64 osobe pozitivine na koronavirus.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.