Vrijedna donacija za UKC Tuzla: Violeta donirala respirator i zaštitnu opremu

by nedim
| 6:50
  •  
  •  
  •  
  •  

Kompanija Violeta uručila je vrijednu donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Isporučen je respirator i veća količina medicinske zaštitne opreme.

“U potpunosti svjesni pogođenosti zdravstvenog sustava naše zemlje odlučili smo dati svoj doprinos. Danas smo dopremili vrijednu donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a riječ je o respiratoru i većoj količini različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme. Svjesni smo da je medicinsko osoblje u ovoj situaciji pandemije najizloženije i ako štitimo njih, štitimo i ostale građane BiH. Violeta kao društveno odgovorna kompanija daje svoj doprinos u vidu donacija zdravstvenim ustanovama širom BiH i ova gesta je samo jedno veliko hvala svima koji sve ove godine vjeruju u naše proizvode i naše poslovanje. Nadamo se da ćemo idući put zahvalu uputiti u neko mirno doba, s novim proizvodima i u drugim prigodama” istakla je Mubera Šarić iz Odjela prodaje Violeta d.o.o.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović je izrazio veliku zahvalnost kompaniji Violeta za pravovremenu reakciju i nesebičan angažman u prevazilaženju potencijalnih poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-19.

“U ime svih zaposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i svoje osobno ime želim izraziti veliku zahvalnost za brz i nesebičan angažman, te pomoć koju je kompanija Violeta pružila Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla donirajući potrebnu medicinsku opremu i sredstva koja će nam omogućiti lakše i brže prevazilaženje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19. Donirana medicinska oprema u velikoj mjeri će uticati na kvalitet zdravstvene usluge koju Univerzitetski klinički centar Tuzla pruža građanima Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je prof. dr. Jusufović.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović, uputio je i pismo zahvale vlasniku i predsjedniku Uprave kompanije Violeta, gospodinu Petru Ćorluki – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.