GO HDZ BiH Tuzla osudio fizički napad na sugrađanina: Žaloste nas elementi nacionalne netrpeljivosti

by nedim
| 11:09

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba.

Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost.

Fizičko nasilje i obračun kojeg je netko sebi uzeo za pravo  kao obrazac rješavanja određenih imovinsko pravnih sporova je nedopustiv i protiv takvog oblika sve institucije se moraju odlučno boriti i maksimalno kažnjavati pojedince koji počine takvu vrstu kaznenog djela.

Za bilo kakvu vrstu spornih odnosa postoje sudske instance i nadležna tijela i to je jedini mogući način rješavanja imovinsko pravnih odnosa.

Posebno želimo istanuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada.

Zbog svega toga i određene uznemirenosti kod stanovnika Tuzle koja je predstavljena i kroz medijska izvješća potrebna je hitna reakcija nadležnih institucija i upoznavanje javnosti sa detaljima slučaja – saopšteno je iz Gradski odbor HDZ BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)