Kantonalno tužilaštvo TK: Predložen jednomjesečni pritvor za Sejbina Fejzića (29) iz Živinica

by admin2
| 12:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Živinice stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sejbina Fejzića (29) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Živinice pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su izvršili pretres osumnjičenog  i parcele koju je koristio u mjestu Priluk kod Živinica te je kod njega pronađeno više paketića sa oko 70 grama opojne droge amfetamin, jedan paketić sa oko 40 grama marihuane i manji broj tableta opojne droge MDMA pripremljenih za dalju prodaju, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu  o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, nakon čega je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora nadležnom sudu.

Osumnjičeni je ranije više puta osuđivana osoba u inostranstvu i u BiH za različita krivična djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.