Solina: Završni radovi na izgradnji stanova za 100 porodica iz kolektivnih centara

by nedim
| 18:25
  •  
  •  
  •  
  •  

Radovi na izgradnji 34 stambene jedinice u okviru Regionalnog stambenog programa i na 66 stambenih jedinica u okviru CEB II projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja” u Gradu Tuzla, na lokalitetu Solina su u završnoj fazi.

Projekte implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

– Rok za završetak izvođenja radova je 30. april 2020. godine, tako će 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute. U lamelama CEB II projekta izgrađeno je i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina. Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura sa parkinzima i pristupnim putevima. Očekujemo skoro useljenje korisnika – istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Ukupna vrijednost radova iznosi 3.979.941,97 KM.

U sklopu različitih projekata zatvaranja kolektivnih centara U Tuzli su već,  iz različitih fondova, izgrađene dvije zgrade u Ši Selu i jedna manja u Kiseljaku, a u toku je i izgradnja sličnog objekta u tuzlanskom naselju Miladije.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.