Krizni štab TK: U Tuzli preminula starija osoba koja je bila pozitivna na koronavirus

by nedim
| 11:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema izvještaju Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, u posljednja 24 sata nema novih registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Od jučer je testirana 151 osoba, a svi testovi su negativni na prisustvo koronavirusa.

Ono što je loša vijest sa današnjeg dnevnog brifinga je da je tokom noći osoba preminula osoba zaražena koronavirusom, koja je bila na lječenju u MIB-u (Centar za srce).

Radi se o starijoj ženskoj osobi i to je druga osoba u Tuzlanskom kantonu koja je priminula nakon zaraze virusom COVID-19.  Ranije je preminula starija ženska osoba, a kod ove dvije osobe zajedničko je bilo to da su bile na liječenju u Centru za srce gdje su i zaražene.

– Preminula pacijentica je prilikom testiranja 29. marta bila pozitivna na COVID. Prije dva dana je urađeno retestiranje na kojem je bila negativna i danas je trebalo uraditi i drugo retestiranje, nakon kojeg je pacijentica u slučaju negativnih rezultata testiranja trebala biti otpuštena na kućno liječenje. Međutim u toku noći je egzitirala, najvjerovatnije od osnovne bolesti, obzirom da je došlo do srčanog zatajenja. Ovom prilikom, porodici izražavam saučešće – rekla je na današnjoj press konferenciji ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u TK je 84, a od toga je aktivno pozitivno 70 osoba.

Trenutno je na UKC-u Tuzla hospitalizirano 13 pozitivnih osoba hospitaliziranih, u MIB-u jedno, u Brčko Distriktu se liječi jedna osoba, dok je broj pozitivnih u kućnoj izolaciji 55 osoba.

U Tuzlanskom kantonu je do sada na prisustvo virusa COVID-19 testirano ukupno 1937 osoba.

 (Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.