Predsjedavajuća GV Tuzla i gradonačelnik Tuzle: Obaveza svih nas je da čuvamo BiH

by admin2
| 9:14
  •  
  •  
  •  
  •  

U ime Grada Tuzle, svim građankama i građanima Tuzle, svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitamo Dan Armije RBiH. Obilježavanje Dana Armije RBiH je prilika da se sjetimo njene historijske uloge u odbrani suvereniteta i  teritorijalnog integriteta naše domovine, u odbrani Republike Bosne i Hercegovine od agresije.

Na ovaj dan, trebamo se sjetiti svih onih pripadnika i pripadnica Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najvrjednije što su imali, svoje živote i svoje zdravlje.

Njihova žrtva nas obavezuje da danas, u miru, nastavimo graditi državu na temeljima antifašističke tradicije, u granicama utemeljenim odlukama Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine i odbranjenim u agresiji na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992.-1995. godine.

Naša je obaveza da danas i u budućnosti gradimo i čuvamo nezavisnu, slobodnu, jedinstvenu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu, domovinu svih njenih građanki i građana.

Neka je slava i hvala svima koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije – navodi se u čestitki koju potpisuju predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla Nataša Perić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.