Delegacije Vlade i Skupštine TK obilježile Dan Armije Republike BiH

by nedim
| 7:25
  •  
  •  
  •  
  •  

U znak sjećanja na herojsku borbu za slobodu Bosne i Hercegovine delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, predstavnici boračkih organizacija, su položile cijeće i odale počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji i spomen obilježju poginulim pripadnicima policije ispred Ministarstva unutrašnjih poslova TK u Tuzli. Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona, osim premijera Denijala Tulumovića, činili su ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

Kako je danas istaknuto, onda kada je to bilo najteže, Armija je pokazala najviši stepen morala i spremnosti da se bori za najviše ciljeve, koji ostaju kao univerzalna vrijednost. Imajući to u vidu, s ponosom danas se može reći da je Armija RBiH na dostojanstven način odbranila građane na ovom prostoru.

Osim jutrošnjeg polaganja cvijeća na spomen obilježjima u Tuzli, delegacije će danas posjetiti, položiti cvijeće i odati počast i na mezarju Memići u Kalesiji, Memorijalnom centru poginulim borcima i žrtvama genocida u mjestu Veljaci u Bratuncu, Memorijalnom centru Potočari, kao i na svim centralnim spomen obilježjima u gradovima i općinama na području Tuzlanskog kantona.

Imajući u vidu stanje pandemije virosom COVID-19, sve današnje aktivnosti provode su uz pridržavanje mjera zaštite i minimalnog socijalnog kontakta saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.