Pozorište mladih Tuzle: U petak 10. aprila emitovanje predstave “Iz moje duše”

by admin2
| 13:00

Pozorište mladih Tuzle nastavlja s online emitovanjem snimaka pozorišnih predstava. Za petak, 10. aprila u 20 sati, na svojoj Facebook stranici najavljuju prikazivanje predstave “Iz moje duše”.

Predstava “Iz moje duše” je monodrama glumice Remire Osmanović, nastala na osnovu teksta Senade Šahović, uz režiju Adnana Mujkića i Jasmine Čelebić, a u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle.

“Iz moje duše“ je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, a ujedno i osvrt na žene majke, supruge, temelj kuće i porodice. Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske, do suza su se svi smijali situacijama u kojima su našle, a na kraju su svi skupa osjetili njihov bol, u ovom slučaju, bol majke Srebrenice.

Snimak izvođenja je 24. decembar 2015. godine, a mjesto igranja predstave je na sceni BKC TK.

“Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu. Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju”, poručili su iz ove pozorišne kuće.

(Tuzlainfo.ba)