srijeda, 08 April 2020 17:26

GO HDZ BiH Tuzla se zahvalio vatrogascima i ukazao na potrebu njihove bolje opremljenosti

0804 vatrogasci

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izrazio je zahvalnost Profesinalnim i dobrovoljnim  vatrogasnim postrojbama Tuzle, Živinica, Kalesije, Lukavca, Srebrenika  i Gračanice koji su uspjeli staviti pod nadzor vatrenu stihiju na širem lokalitetu Husina i Miladija.

Riskirajući svoje živote još jednom su nas podsjetili na njihov značaj i potrebu kontinuiranog ulaganja u vatrogastvo kako u profesionalna društva tako i u dobrovoljne vatrogasne postrojbe. Zahvalnost želimo upututi Ministarstvu obrane BiH i Oružanim snagama BiH koji su brzo reagirali i angažirali potrebne resurse.

Velike zasluge pripadaju stanovnicima Husina, Miladija i drugih naselja koji su dali nemjerljiv doprinos u gašenju požara i sačuvali svoje domove.

Zahvala svim volonterima, medijima, poduzećima i pojedincima koji su sudjelovali svatko na svoj način.

Kroz ovaj primjer uvidjeli smo opasnost  prouzrokovanu požarom. Zbog toga svako u okviru svojih mogućnosti treba dati doprinos u nabavci, opremanju i omasovljenju vatrogasnih postrojbi koje mogu odgovoriti ovakvim i drugim neprilikama.

Sve nas još jednom pozivamo na savjesno ponašanja shodno svim preporukama, a naročito kad se vrši paljenje vatre na otvorenom - saopšteno je iz Ureda informiranja Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu