srijeda, 08 April 2020 15:25

FOTO: Iz helikoptera OS BiH na požarište u Tuzli bačeno devet tona vode

4

Nakon što su jučer nadležne civilne institucije iz Tuzle u poslijepodnevnim satima, uputile su zahtjev za upotrebom vojnog helikoptera za potrebe gađenja požara, rano jutros helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH uzletio je iz kasarne „Rajlovac“ ka Tuzli.

Nakon svih potrebnih priprema, posada helikoptera je pristupila izvršenju zadatka. Do ovog trenutka na požarište je bačeno devet tona vode. Aktivnosti na gašenju požara se nastavljaju do konačne lokalizacije požara. 

Prilikom izvršenja zadatka gašenja požara posada 2. helikopterskog skvadrona OS BiH se pridržava svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od virusa COVID-19 te dodijeljeni zadatak obavljaju na siguran način.

 

Na ovaj način, onako kako najbolje znaju, zrakoplovci OS BiH i u vrijeme pandemije, šalju poruku svim medicinskim radnicima i onima koji su na „prvoj crti“ borbe protiv virusa, da su uz njih, spremni u realizaciji zakonom propisane misije podrške civilnim vlastima tokom prirodnih i drugih nepogoda - saopšteno je iz OS BiH.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu