Fotopriča iz COVID-19 karantina u hotelu Tuzla: Dostava obroka uz sve mjere prevencije

by nedim
| 12:57
  •  
  •  
  •  
  •  

MFS-EMMAUS od samog formiranja karantina u prostorijama hotela „Tuzla“ vrši podjelu tri obroka dnevno za sve studente koji su bili na radu preko studentskih organizacija u Njemačkoj.

Na osnovu instrukcija Ministarstva civilnih poslova BiH, a prema epidemiološkoj situaciji, procijenjeno je da se odredi karantin u trajanju od 28 dana i da se prati njihovo zdravstveno stanje.

MFS-EMMAUS za sada jedini ima pristup prostorijama gdje su smješteni studenti zbog dostave tri obroka dnevno. Iako trenutno studenti nemaju nikakve simptome koji bi ukazivali na COVID-19, MFS-EMMAUS-ov tim je poduzeo sve mjere prevencije prilikom same podjele obroka i svakodnevno stoji na usluzi ovim mladim ljudima u vidu podjele higijenskih i drugih potrepština.

– Studenti se ponašaju odgovorno i pridržavaju se kućnog reda koji je odredio Zavod za javno zdravstvo TK-a. Svjesni su situacije u kojoj se nalaze i osjećaju se zaštićeno shodno teškom periodu u kojem su se našli. Pod posebnom dozom opreza prate situaciju i jedva čekaju da sve ovo prođe bez posljedica po njihovo zdravlje, kako bi se što prije vratili svojim porodicama – istakli su iz MFS-EMMAUS.

Prostor na zadnja tri sprata u objektu „ A HOTELI“ d.o.o. Tuzla, na adresi Ulica ZAVNOBIH 13 u Tuzli, utvrđen je kao prijedlog za karantinski smještaj za državljane Bosne i Hercegovine, koji na prostor Tuzlanskog kantona trebaju doputovati iz drugih zemalja.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.