srijeda, 08 April 2020 10:02

Tuzlanski kanton: Vatrogasci imali na desetine intervencija, najveći požar u Tuzli

0704 pozar rastinje

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale više intervencija na gašenjima požara.

Najopsežnija intervecija je bila na području Grada Tuzla, gdje je aktiviran veliki požar u naselju Husino, a pored tuzlanskih vatrogasaca na ispomoć su došle jedinice iz Živinica, Srebrenika, Kalesije, Lukavca, Gradačca i Gračanice.

Požar je u toku noći stavljen pod kontrolu na terenu su još uvijek dežurne ekipe radi moguće pojave novih žarišta.

Osim toga na području Grada Gračanica vatrogasci su gasili nisko rastinje u naselju Soko ukupne površine cca 30 dunuma, na području Grada Gradačac vatrogasci su gasili manji požar niskog rastinja u ulic 1. Marta, na području Grada Srebrenik gašeni su požari u naselju Seona nisko rastinje na manjoj površini zatim naselje Ćehaje nisko rastinje i šuma cca 10 dunuma i naselje Memići lokalitet Crveno Brdo šuma cca 450 dunuma.

Na području Grada Živinice vatrogasci su gasili šumski požar ukupne površine cca 5 Ha, na području općine Banovići u naselju Brezici gašen je požar niskog rastinja cca dva dunuma, naselje Gornja Treštenica šumski požar cca 50 dunuma i naselje Stražbenica cca 13 dunuma šume.

Na području općine Kalesija vatrogasci su imali dvije intervencije u naslju Gornji Rainici ukupne povrćine cca 15 dunuma niskog rastinja. Na području općine Lukavac u naselju Vijenac veća površina šume, u naselju Bokavići manja površina niskog rastinja, u ulici Lukavačka pomoćni objekat, nisko rastinje u naselju Husklići i nisko rastinje u naselju Turija.

Na području općine Sapna DVD Sapna je gasila požar niskog rastinja cca 30 dunuma. Na području općine Doboj Istok u nelju Šikarac gorjelo je nisko rastinje na manjoj površini koji je ugasila DVD Doboj Istok.

Većina požara je stavljena pod kontrolu.


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu