Lokalizovan veliki šumski požar u Tuzli: Kuće nisu u opasnosti, nije bilo povrijeđenih

by nedim
| 5:17
  •  
  •  
  •  
  •  

Iza Tuzlanskih vatrogasaca ostala je teška noć. Naime, juče u poslijepodnevnim satima došlo je do požara u naselju Kužići, najprije je gorjelo nisko rastinje, potom i šuma.

Kako je RTV7 jutros doznao od dežurnog u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla, požar je lokalizovan, kuće više nisu u opasnosti, a prema njihovim saznanjima, nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasne ekipe i danas će biti na terenu, kako bi požar bio u potpunosti ugašen, što u toku noći nije bilo moguće, zbog loših uslova i nepristupačnog terena. Sinoć su na terenu bile sve ekipe i vozila, kao i pripadnici jedinice koji su koristili slobodne dane.

Nije poznato kolika je površina bila zahvaćena požarom, to će biti utvrđeno u toku dana, kao i nastala šteta, mada vatrogasci tvrde da je riječ o velikoj površini pod šumom.

Tuzlanski vatrogasci zahvaljuju svim građanima koji su ponudili pomoć pri gašenju požara, kao i kolegama iz  Živinica, Lukavca i Kalesije, koji su takođe bili na raspolaganju.

Osim pomenutog, tuzlanski vatrogasci juče su gasili i požare niskog rastinja u Simin Hanu, na Kozlovcu i Paša Bunaru. Mole građane da ne pale nisko rastinje, jer na taj način ugrožavaju vlastito i zdravlje drugih, kao i imovinu.

Opširnije o uzrocima i posljedicama požara, odnosno prouzrokovanoj šteti i ugroženim kućama, imat ćete priliku saznati u jutarnjem programu Radio televizije 7 Tuzla, jer će se reporterska ekipa uživo javiti i od vatrogasaca saznati sve informacije.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.