Crveni križ Tuzla ažurirao spiskove: Počinje podjela pomoći starijim od 65 godina koji ostvaruju to pravo

by nedim
| 18:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Crveni križ grada Tuzla je na osnovu Naredbe Gradskog štaba CZ Grada Tuzle, a u saradnji sa JU Centar za socijalni rad i mjesnim zajednicama završio ažuriranje spiskova lica starijih od 65 godina a koji su korisnici stalne novčane pomoći.

– Već od sutra ovi korisnici mogu otići u u kupovinu u prodajne objekte Binga, prema lokaciji kako su obaviješteni. Nastavljamo sa pripremama spiskova lica korisnika stalne novčane pomoći u JU Centru za socijalni rad. Očekujemo da će do kraja sedmice svi korisnici mlađi od 65 godina biti obaviješteni o vremenu i mjestu kupovine.
Zahvaljujemo se našim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju a sekretarima i članovima savjeta mjesnih zajednica na saradnji – istakli su iz Crvenog križa grada Tuzla.

Podsjećamo, Gradski štab civilne zaštite Tuzla je na sjednici, održanoj danas donio Naredbu kojom je naređeno Službi zaštite i spašavanja, Crvenom križu/krstu Grada Tuzle, da sa ciljem pružanja pomoći ugroženom stanovništvu u stanju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa, organizuje distribuciju osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu za potrebe osoba koje su, prema evidenciji Centra za socijalni rad Tuzla, korisnici stalne novčane pomoći, kao i za druge osobe koje su zbog pandemije došle u stanje socijalne potrebe.

Kako je ranije saopšteno pomoć će primiti preko 900 porodica odnosno oko 2.500 osoba.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.