Isporučeno 55 zaštitnih odjela za Hitnu službu JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla

by admin2
| 14:29
  •  
  •  
  •  
  •  

S ciljem preventivnog djelovanja i smanjenju posljedica pandemije COVID 19 Fondacija tuzlanske zajednice je donirala Hitnoj službi JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla 55 zaštitnih odjela.

Ova donacija će zdravstvenim radnicima u Hitnoj sluzbi JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla pomoći da zaštite svoje radnike i nastave sa obavljanjem svakodnevnih poslova I intervencija.

˝Jako je važno da naše zdravstvene ustanove budu adekvatno opremljenje i da zdravstveni radnici u situaciji pandemije budu zaštićeni kako bi mogli nastaviti pružati usluge zdravstvene zaštite. Kontakt bilo koga od nas sa zaraženom osobom uzrokovao bi izolaciju cijele ekipe. Na ovaj način i mi sami se osjećamo sigurnije i možemo nastaviti sa onime što nam je dužnost-pomoć drugima˝- rekla je prilikom primopredaje donacije dr. Nedžada Džinđovski.

Prethodno je Fondacija tuzlanske zajednice obezbijedlila higjenskim sredstavima i zaštitnim maskama 13 područnih ambulanti sa područja TK, obezbjeđeni su topli obroci za više od 300 socijalno ugroženih građana, kao i materijal za izradu zaštitinih vizira.

Kako bi nastavila sa podrškom najugroženijima Fondacija tuzlanske zajednice je pokrenula kampanju ˝Solidarnošću protiv korona virusa˝u kojoj poziva sve građane i preduzeća u BiH da pokažu solidarnost i društvenu odgovornost u vrijeme krize.


Svi koji žele donirati i uključiti se u kampanju  mogu to učiniti u bilo koje vrijeme on-line na sljedećem linku:  https://bit.ly/3bDJEGr ili na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.

Fondacija će prikupljena sredstva odmah distribuirati institucijama, organizacijama i neformalnim grupama građana koji rade na rješavanju ovih pitanja. S ciljem odgovornog i transprarentnog poslovanja priliv i distribucija sredstava će biti jasno prikazani na stranici doniraj.ba.

Zajedno učinimo sve da posljedice pandemije po naše zdravlje i našu zajednicu budu što manje – poručuju iz Fondacije tuzlanske zajednice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.