Koronavirus u UKC Tuzla: Zatvoreno Odjeljenje neonatologije, testirana će biti i novorođenčad

by admin2
| 13:40


Klinika za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Otkrivena su nova tri slučaja zaraze koronavirusom na području Tuzlanskog kantona. Jedna od novozaraženih je medicinska sestra na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla zbog čega je Odjeljenje neonatologije (dijagnostičke i terapijske usluge novorođenčadi čije kliničko stanje zahtijeva bolničko liječenje) zatvoreno, a svi uposlenci koji su imali kontakt sa zaraženom kolegicom su poslati u izolaciju i na novo testiranje.

Prema posljednjim informacijama testirana će biti i novorođenčad zbrinuta na ovom odjeljenju, kao i njihova pratnja. A svi pacijetni će biti izmješteni sa ovog odjeljenja – potvrdio je direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.

Nezvanično se radi o pet beba sa pratnjom.

Uposlenici Klinike za dječije bolesti su već testirani nakon prvog slučaja zaraze koronavirusom na toj klinici prije tri dana i svi rezultati su bili negativni. Trenutno je u izolaciju poslano najmanje 15-ak uposlenih.

Podsjetimo da su zatvorena i odjeljenja Klinike za kožne bolesti zbog dva pozitivna rezultata na COVID-19. Ukupno je zaraženo četiri uposlenika UKC-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)