četvrtak, 02 April 2020 16:00

NUB "Derviš Sušić" Tuzla: Online obilježavanje 2. aprila, Međunarodnog dana dječije knjige

0204 biblioteka

Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla u svom radu i djelovanju, a u okviru kulturne i promotivne djelatnosti obilježava značajne datume i praznike.

Međunarodni dan dječje knjige, 02.april, obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja odabran je rođendan Hansa Christiana Andersena.

Ove godine, nažalost, zbog trenutne pandemije COVID-19 događaje nije moguće održati u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci" Derviš Sušić",  ali će se u saradnji sa drugim ustanovama i pojedincima upriličiti online obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige.

Učešće su uzeli Dijana Kovačević prof.razredne nastave, OŠ Slavinovići, književnik  Šimo Ešić i akademska glumica Ivana Soldar.

- Posebnu zahvalu dugujemo književniku Šimi Ešiću koji se u program obilježavanja uključio iz dalekog Wuppertala (Njemačka) i pružio nam podršku u organizaciji obilježavanja 2.aprila Dana dječje knjige. Čika Šimo je smogao snage da se svima nama obrati nakon operativnog zahvata i ovim putem mu želimo brzi oporavak - istakli su iz Narodne i univerzitetske biblioteke" Derviš Sušić" Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu