srijeda, 01 April 2020 17:27

Zaštita za 300 pripadnika MUP TK: Studenti iz Tuzle nastavljaju sa proizvodnjom vizira

0104 studentiNakon što se uključila u borbu sa širenjem virusa Covid-19, te uspješno pokrenula proizvodnju zaštitinih vizira, grupa studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli već danima ovu vrstu zaštite distribuira širom našeg i susjednih kantona.

Nakon što su značajne količine vizira prvobitno uručili uposlenicima Univerzitetskog kliničkog centra, nastavili su sa isporukama pripadnicima Crvenog križa Živinice, zatim općinama Usora i Orašje, Doma zdravlja Tuzla, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, Doma zdravlja Živinice, Doma zdravlja Lukavac, MUP TK i drugih organizacijama.

- Danas je naš tim izvršio i drugu po redu isporuku zaštitnih vizira za MUP TK u količini od 300 komada. Zadovoljna i sretna lica pripadnika MUP-a na najbolji način govore o važnosti ove akcije. Cilj nam je i da se svi službenici i radnici koji svakodnevno dolaze u kontakt sa drugim ljudima osjećaju sigurnije, i taj cilj korak po korak ispunjavamo - istakli su iz Studentskog vijeća Mašinskog fakulteta u Tuzli.

Podsjećamo, studenti su pomoć dobrih ljudi nabavili 3D printere, te uz pomoć privrednika izradili su potreban alat i obezbijedili materijal i organizovali proizvodnju zaštitinih vizira.

(Tuzlainfo.ba)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu